alte Tincturi

alte Tincturi

Tinctură Vermifugă

Hrean, Coada Șoricelului, Pelin, Mentă, Liliac, Cimbrișor, Rotunjoară

Elimină paraziții intestinali, vermifugă, antibacteriană, antibiotică, stimulează sistemul imunitar, ușor diuretică. Administrare: copii 15-20 pic. x3/zi, adulți 20-30 pic. x3/zi diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de două săptămâni, urmate de o săptămână de pauză

 

Tinctură HepatoBil

Sunătoare, Rostopască, Gălbenele, Coada Șoricelului, Mentă, Păpădie, Liliac

Efect hepatoprotector, coleretic-colagog (stimulează secreția și eliminarea bilei). Recomandată în dischinezie biliară, colecistită, hepatită, steatoză hepatică, intoxicație hepatică datorată ingestiei de substanțe chimice hepatotoxice, alcool. Îndepărtează senzația de greață, durerile abdominale și migrenele cauzate de funcționarea defectuoasă a vezicii biliare. Normalizează valorile bilirubinei și ale colesterolului.

Administrare: 20-30 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de o lună, urmat de o săptămână de pauză

 

Tinctură Sânzâiene

Recomandată în: cistită, litiază urinară, edeme, afecțiuni ale pielii, eczeme, erupții cutanate, reumatism, gută, insomnii, afecțiuni ale glandei tiroide

Administrare: 20-40 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de 1-3 luni, urmat de o lună de pauză

 

Tinctură Hemoroizi

Gălbenele, Mur, Afin, Coada Șoricelului, Urzică

Previne și vindecă hemoroizii, fisurile anale și constipația. Efect antiinflamator, tonic și trofic vascular, cicatrizant, antiseptic, oprește sângerările, ușor laxativ.

Administrare: 30-40 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de 1-3 luni, urmat de o lună de pauză

 

Tinctură Cistită & Infecții urinare

Codițe de cireșe, Mătase de porumb, Afin, Iarbă Neagră, Șovârf, Zmeur, Mur, Rotunjoară, /soc, Lipicioasă, Coada Calului, Ciuboțica Cucului, Merișoare, Mentă

Favorizează dizolvarea și eliminarea pietrelor la nivelul tractului urinar, reduce riscul formării nisipului urinar, antispastic urinar.

Tratează și previne calculoze și colici renale, cistite, nefrite, uretrite. Efect decongestiv, antispastic.

Administrare: 30 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de cel mult 2 săptamâni

 

Tinctură Digest

Coada Șoricelului, Afin, Păpădie, Șovârf, Iarbă Neagră, Lipicioasă, Trifoi Roșu, 3 Frați Pătați, Liliac, Mur, Zmeur, Cimbrișor, Coajă de mesteacăn

Efect antiinflamator, antibacterian, antispastic, cicatrizant, calmant.

Protejează tractul digestiv, tractul urinar, ficatul.

Previne și tratează balonarea, dischinezia biliară (bila leneșă), afecțiuni stomacale (colitele de fermentație, gastrospasmul, atonia gastrică, gastrita, tulburări intestinale, dizenteria, diareea).

 

Tinctură Prostată

Pufulița cu Flori Mici, Trifoi Roșu, Urzică Moartă Albă, Coada Calului, Gălbenele, Iarbă Neagră Efect antiinflamator și decongestiv asupra prostatei, dezinfectant urinar, diuretic. Administrare: 30 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de o lună, urmat de o săptămână de pauză. Precauții: Deoarece conține Coada calului, nu este indicat consumul zilnic pentru o perioadă mai mare de 6 săptămâni. Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiace și renale, cu afecțiuni ale inimii, rinichilor sau cu gută.

 

Tinctură Crețișoară

Recomandată în: hemoragii uterine, cistite hemoragice, urinare cu sânge, dureri menstruale, tulburări de menopauză, enterocolită, hemoroizi

Administrare: 20-30 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de 3 luni, urmat de o lună de pauză

 

Tinctură Roiniță

Contribuie la creșterea capacității de memorare, armonizarea stării psiho-emoționale, protejarea organismul împotriva stresului, susținerea aparatului cardiovascular în perioadele de stres. Menține sănătatea sistemului digestiv, prin combaterea spasmelor care pot apărea la nivelul tractului intestinal, susținerea secreției și eliminării bilei, combate stările de greață, crește pofta de mâncare.

Administrare: 20-30 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă

 

Tinctură Coada Șoricelului

Recomandată în:

hemoragii intestinale, boli inflamatorii ale intestinului, colite(mai ales de fermentație), crampe intestinale, menometroragii (sângerări menstruale în exces), menstre neregulate și dureroase, cistită cu sângerări, hemoragii interne în general, boli și tulburări hepatice, dischinezie biliară, colecistită, lipsa poftei de mâncare, balonare, flatulență, probleme de digestie, bronșite

Efect de stimulare renală, depurativ, remineralizant. Menține mecanismele inflamatorii în limite normale, menține sănătatea sistemului osteo-articular, combate căderea părului.
Puternică acțiune cicatrizantă, atât intern cât și extern.

Administrare

Uz intern: Copii între 7 și 14 ani: 10-20 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei. Adulți: 20-40 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei.

Uz extern:
– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor se aplică sub formă de comprese cu tinctura, care se mențin la locul afectat timp de 1-3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau rășină;
– pentru menținerea sănătății scalpului și combaterea căderii părului se fricționează pielea capului cu tinctura, de 2-3 ori pe săptămână.

 

Tinctură Talpa Gâștei

Efect sedativ, menține tensiunea arterială și frecvența cardiacă în limite normale. Contribuie la funcționarea normală a aparatului cardiovascular, prin menținerea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale în limite normale, reducerea disconfortului ce apare la nivel cardiac, susținerea aparatului cardiovascular în perioade de stres.

Administrare: Adulți: câte 30 picături de 3 ori pe zi.
Tinctura se diluează în 150 ml de apă (jumătate de pahar) cu 30 minute înainte de masă. Se poate administra la nevoie sau în situațile în care este necesară administrarea îndelungată se recomandă cure de o lună cu o săptămână pauză.

Precauții: La persoanele cu sensibilitate la stomac se recomandă administrarea produsului după masă.

 

Tinctură Leurdă (Allium ursinum)

Fluidifiant sanguin, detoxifiant cu efect reîntineritor.

Contribuie la menținerea tendinței de coagulare a sângelui în limite normale, eliminarea disconfortului la nivelul venelor hemoroidale, menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, eliminarea lichidelor reținute în exces în corp, detoxifierea organismului, menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
Administrare: Copii: câte 10-15 picături de 3 ori pe zi. Adulți: câte 30 picături de 3 ori pe zi.
Tinctura se diluează în 100 ml de apă (jumătate de pahar) cu 30 minute înainte de masă.

Se recomandă cure de lungă durată cu o săptămână pauză după fiecare lună de administrare.

Contraindicații: Hemoragii, sarcină, alăptare (leurda transmite un gust neplăcut laptelui).
Precauții: Se administrează cu prudența persoanelor aflate în tratament cu medicamente anticoagulante.

La persoanele cu sensibilitate gastrică se recomandă administrarea produsului după masă.

 

Tinctură Vindecare Feminină

Crețișoară, Mur, Zmeur

Reglator hormonal de excepție pentru femeile de toate vârstele, cicatrizant și antiinfecțios intestinal, astringent, hemostatic.

Poate vindeca cu succes tulburările menstruale, sterilitatea, chisturile ovariene, fibroamele uterine și în general în tulburările determinate de dezechilibre hormonale cu reflectare la nivelul aparatului genital feminin.

Tonifică musculatura uterină. Se utilizează ca adjuvant în frigiditate, menopauză, mastodinie, mastopatie fibrochistică.

Administrare:
Adulți și tineri peste 14 ani: 20-40 pic. x3/zi, diluate în 150 ml apă, înainte de masă, timp de 1-3 luni, urmat de o lună de pauză

 

Tinctură Silur

Adjuvant în inflamații oculare, conjuctivită, lăcrimări, secreții oculare, fotofobie, ochi obosiți în urma solicitărilor intelectuale, catar ocular, guturai, limba încărcată, dureri de cap, inapetență.

Acțiune sedativă, antiinflamatoare și antiseptică ocular. Stimulează pofta de mâncare.

Administrare: Intern – 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, dizolvate în ceai sau apă.
Extern – tamponări în jurul ochilor, fără ca tinctura să pătrundă în ochi; comprese pe ochii închiși timp de 15-30 de minute; gargară.

Pentru uz extern 1 linguriță de tinctură se dizolvă în 3 linguri de ceai de Silur sau apă.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.