Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Limbajul Plantelor

iulie 26, 2019 @ 8:00 am - iulie 28, 2019 @ 5:00 pm

Conectandu-ne cu energiile momentului, cand luna este in faza de descrestere (o energie de retragere, de ascultare, de conexiune cu sinele), iar soarele este inalt pe cer, suntem la aproape o luna dupa solstitiul de vara. Atunci, pe 21 iunie, am celebrat sarbatoarea luminii si a soarelui.
De aceea, acum este un moment potrivit pentru vindecare, pentru curatarea corpului printr-o actiune de detoxifiere si purificare, atat interna cat si externa. Fiind luna in descrestere este deasemenea un moment potrivit pentru a primi invataturi de la natura, in mod special de la plante. Ele ne impartasesc atat proprietatile lor curative, cat si energetice. In acelasi timp este si timpul sa facem o scufundare in energia Soarelui, pentru a reactiva soarele nostru interior.

Cum participam noi la acest dans cosmic?

~ Prima parte o vom dedica hranei vii.

Dimineata primei zile, cand inca roua nu s-a evaporat, vom face un traseu de recunostere a plantelor salbatice si vom invata sa le deosebim pe cele comestibile, medicinale, de cele toxice. Dupa identificare, vom culege ceea ce avem nevoie pentru a manca ceea ce noi numim hrana vie: adica un pesto copios, o salata colorata cu flori si un ceai detoxifiant.
In a doua parte a zilei, dupa ce participam cu totii la gatit, avem o meritata pauza, dupa care ne vom intalni la un atelier de creatie a unui ierbar personalizat. Acolo vom discuta si studia in continuare mai multe aspecte ale plantutelor culese de dimineata.
Seara ne intalnim in cerc, daca tine vremea cu noi in jurul focului sacru purificator, pentru a ne cunoaste mai bine, vom vibra impreuna prin sunetele propriei voci dar si ale instrumentelor muzicale pe care le punem la dispozitie.

~ In a doua zi vom face un remediu floral

Cand soarele este pe cer, vom onora si sarbatori a sa prezenta facand un remediu floral cu flori de Sunatore(hypericum perforatum, acesta fiind hrana pentru suflet. Floare solara prin excelenta, Sunatoarea este binecunoscuta pentru puterea ei antidepresiva, deoarece reactiveaza soarele nostru interior. Sunatoarea restabileste contactul cu forta luminii spirituale, reechilibreaza corpurile subtile, le purifica si le ancoreaza in vehiculul fizic . Acest remediu aduce lumina si caldura soarelui in intuneric, stimuland capacitatea de a vedea propria lumina interioara.
In aceasta zi vom incepe sa deslusim limbajul plantelor folosindu-ne simturile. O mare varietate de forte se ascund in interiorul unei plante! Caracteristicile lor externe sunt cunoscute inca din timpuri indepartate, dar al lor suflet si comportament divin sunt inca inchise in ele.
Abordarea stiintifica a creat un sistem liniar, in care s-au studiat proprietatile chimice ale plantelor ignorand aproape intru totul gestualitatea plantei. Fiecare planta are o personalitate si aceasta o exprima prin structura ei: radacina, tulpina, frunze si flori. De aceea, urmand pasii doctorului Bach, cel care a descoperit acest mister al plantelor traducand-o prin remediile florale, si noi vom incerca sa le observam si sa le descoperim aceste caracteristici.
In a doua parte a zilei vom avea un atelier experimental de colorat lana, pe care succesiv urmeaza sa o impaslim. Vom folosi drept colorant o planta mult utilizata in trecut pe nume Drobita (Genista tinctoria).
Seara completam ritualul adancindu-ne in intuneric pentru a gasi lumina interioara, facand o baie de sunete si o meditatie ghidata spre Poarta noptii sufletului.
Adesea noi oamenii ne construim viata bazandu-ne pe imagini idealizate despre cum ar trebui sa fim ca fiinte care sunt iubite si recunoscute de lumea exterioara. Acest lucru ne indeparteaza de esenta noastra. Ne pierdem! Dar exista o voce care apare cateodata si zice: Mergi in interior si cauta, descopera cine esti!
In acest spatiu liber din interior unde nu exista judecati, nu exista bine si rau, unde este nimic, aici este IUBIREA: sa ne permitem sa fim prezenti aici in libertate si sa vedem pur si simplu ce aflam.
Vom face o incursiune ghidata prin poarta ce face trecerea din “Noaptea Sufletului”, de la ceea ce credem ca suntem la ceea ce suntem cu adevarat.
Apropiindu-ne de Luna Noua este un moment prielnic pentru sadit intentii in acest intuneric, care vor creste treptat in ritmul propriu in lumina. In noptile cu Luna Noua, intunericul este profund, atunci de multe ori ne intrebam de ce sunt aici? Si avem un singur raspuns de fapt: Pentru ca toti avem un scop divin de indeplinit, de acea este atat de important sa-l descoperim. Iar intunericul ne ajuta sa facem asta.

~ Duminica vom face un atelier de impaslit lana deja colorata, povestind despre experienta traita aici in aceste zile

Mancarea este vegetariana, vom gati impreuna.
Rugam participantii sa aduca minimul de alimente, fructe si legume pentru consum personal. Vom crea mese comune din tot ce oferim fiecare si din ce ne ofera minunata natura.
Va rugam sa va opriti de la a aduce tacamuri din plastic sau alte obiecte care se transforma usor in gunoaie, si va multumim pentru asta.
Ce sa mai aduceti: instrumente muzicale, o sticluta cu pipeta de 20 ml, caiet pentru presat plante, foarfeca, haine pentru ploaie, echipamentul necesar pentru persoanele care vor sta la cort, buna dispozitie 🙂

 

Detalii

Începe:
iulie 26, 2019 @ 8:00 am
Se termină:
iulie 28, 2019 @ 5:00 pm
Eveniment Category:

Organizator

Căsuța Plantelor
Telefon:
+4 0771 453 596
Email:
casutaplantelor@gmail.com
Site web:
www.casutaplantelor.ro

Loc de desfășurare

Căsuța Plantelor
sat Țarina, comuna Roșia Montană, jud. Alba Romania + Hartă Google
Telefon:
+4 0771 453 596
Site web:
www.casutaplantelor.ro